13,5% fiscaal voordeel voor digitale investeringen

Geplaatst op 17/11/2015

De federale regering heeft een KB goedgekeurd dat de éénmalige investeringsaftrek uitbreidt naar investeringen in digitale activa, zoals online facturatie- en betalingssystemen maar ook cyber security. Die maatregel is een onderdeel van het 'Start-up Plan' dat de minister van de Digitale Agenda Alexander De Croo eerder dit jaar op tafel legde. De investeringsaftrek is een fiscaal voordeel waarbij 13,5% van het geïnvesteerde bedrag in één keer kan worden afgetrokken van de belastbare winst.

Het stimuleren van digitale investeringen behoort tot de actiepunten van FeWeb en werd in de Digitale Agenda van de minister opgenomen.

Kom er hier meer over te weten.

Bronnen: Agentschap Ondernemen & FeWeb

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies