Belg wil huidige wearables overklassen met sporthorloge: 'Apple en Samsung staan nog nergens'

Geplaatst op 27/03/2015

De vanuit Silicon Valley opererende Belg Pierre-Jean Cobut werkt met zijn start-up Echo Labs aan een sporthorloge dat slimmer moet worden dan de huidige fitness-wearables. 'Dat zijn gimmicks', zegt hij in De Tijd. 'Ons horloge moet metingen kunnen doen die vandaag nog alleen in ziekenhuizen lukken.'

'De bestaande smartwatches, stappentellers en fitnessbandjes verkopen goed omdat ze nieuw zijn, maar je merkt dat gebruikers ze snel beu worden', zegt Pierre-Jean Cobut - afkomstig uit de buurt van Namen - in De Tijd.

'Apple en Samsung staan nog nergens'

Hij wil met zijn bedrijf Echo Labs een horloge ontwikkelen waar sporters wél echt baat bij hebben, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden. 'Alles wat je eet en doet, laat sporen na in je lichaam. Die sporen willen we vinden', aldus Cobut, wiens gadget naar eigen zeggen bijvoorbeeld celhydratatie en suikergehalte in het bloed moet kunnen meten. Ook moet de impact van slaapgebrek of hoogte op sportprestaties nagegaan kunnen worden, middels optische sensoren en een technologie die de ruis wegneemt. 'Apple en Samsung zijn hier ook mee bezig, maar ze staan volgens mij nog nergens', meent Cobut.

Lees hier het volledige artikel

Bron: Knack

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies