Mobiele toestellen maken een spectaculaire opmars

Geplaatst op 29/05/2015

Hoewel de computer nog steeds het belangrijkste middel is om zich te verbinden met het internet, maken de mobiele toestellen een spectaculaire opmars; met een groei van 13,4% voor de mobiele telefoons en van 15,1% voor de tablets.
Deze boom bevestigt duidelijk het nieuwe fenomeen van digitaal nomadisme. Dat blijkt uit de officiële cijfers van de FOD economie.

Bij huishoudens die internetverbinding hebben heeft 53,5% een gsm, smartphone, tablet of handcomputer. Uit de studie over de informatiemaatschappij blijkt dat 57,8% van de Belgische ondernemingen draagbare toestellen ter
beschikking stelt voor hun werknemers.

iMinds voerde onderzoek uit bij de Vlamingen. Zij concluderen dat er voor de meeste toestellen en technologieën verzadiging optreedt. Maar smartphones en tablets zijn de uitzondering op de regel.

Momenteel heeft 55,8% van de Vlaamse bevolking toegang tot minstens één tablet in hun huishouden. Op zich kunnen we stellen dat 51,5% van de Vlaamse bevolking toegang heeft tot minstens één tablet in hun
huishouden en hem zelf gebruikt. Ook de aankoopintentie voor tablets blijft hoog.

E-mailen (lezen 52,1% en sturen 38,7%), informatie opzoeken (46,3%), sociale netwerken bezoeken (40,1%) en  nieuwssites lezen (37,4%) zijn de populairste dagelijkse activiteiten op een tablet.
55% van de tabletgebruikers heeft in het laatste jaar voor apps betaald. Meer dan de helft van de smartphone-bezitters gebruikt het toestel dagelijks voor het lezen van e-mails (65,0%) en het bezoeken van sociale media
(56,6%). Er werd in het geval van smartphones (36,6%) in de afgelopen 12 maanden minder vaak voor apps betaald (de app  zelf, in-app aankopen, of media-inhoud zoals muziek, nieuws, video, ...) dan in het geval van tablets (55,0%).

 

Stel uzelf de vraag; heeft uw website reeds een mobielvriendelijk design?

Doe de test met de Mobile-Friendly Test van Google

Is uw website niet geslaagd voor de test? Neem dan vrijblijvend contact op via 052 25 17 41 (optie 6 in het keuzemenu) of uw-website@webrand.be zodat we ervoor kunnen zorgen dat ook uw website een optimale gebruikerservaring aanbiedt op zowel desktop, tablet als smartphone!

Lees meer:

Mobielvriendelijk design voor uw website

Mobile friendliness wordt voortaan zwaarder meegewogen in de Google zoekresultaten

 

Kijk de studies hier in:

Barometer van de informatiemaatschappij door de FOD Economie.
Inzicht in digitale technologie in Vlaanderen door iMinds.
Check ook de Google Consumer Barometer van Google voor meer info.

Bron: FeWeb (Download hier het FeWeb-artikel)

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies