WE explain

Wat is 2FA?

Inloggen met enkel en alleen een wachtwoord is verleden tijd. Maak kennis met 2FA, een vorm van MFA waarbij de gebruiker zichzelf na het aanmelden nogmaals moet verifiëren. Hierdoor zorgt u voor een verhoogde beveiliging van uw systeem / website. Klinkt interessant, toch? Kom meer te weten door op onderstaande knop te klikken!

WEBRAND icoon API koppelingen
DATALEK?

Waarom 2FA gebruiken?

Datalekken zeggen u misschien niet veel maar deze zijn een bestaand gevaar waar dagelijks vele bedrijven mee in contact komen. Een datalek is het ongewenst vrijkomen van persoonlijke gegevens die bijvoorbeeld in een klantbestand zitten van een bedrijf. Wanneer hier ook wachtwoorden (of hashes) van gebruikers bij zitten spreken we van een wachtwoordlek.

Wanneer uw wachtwoord toevallig deel uitmaakte van een wachtwoordlek staat uw wachtwoord gewoon op het internet voor hackers om hiermee aan de slag te gaan. Wilt u weten of uw wachtwoorden ooit gelekt zijn?

Nu volgt hier het positieve nieuws, wanneer u gebruikt maakt van 2FA kunnen hackers, ondanks dat ze in bezit zijn van jouw wachtwoord, nog steeds niet in jouw account inloggen 😎

Dit komt omdat er bij 2FA na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord nog een beveiligingscode (bestaand uit 6 cijfers) gevraagd wordt die elke 30 seconde willekeurig gegenereerd wordt op uw smartphone.

Wait, what…

2FA vs. MFA?

Two-Factor Authentication (2FA) of tweestapsverificatie vereist de gebruiker zichzelf op 2 verschillende manieren identificeert. Bij Multi-Factor Authentication (MFA) of multifactorauthenticatie spreekt men van 2 of meer manieren om jezelf te identificeren. 

Dus 2FA is een vorm van MFA, maar niet alle MFA’s zijn 2FA.

Time to take action

Hoe 2FA instellen

Nu we er allemaal van overtuigd zijn dat 2FA onze account kan beschermen tegen hackers moeten we het natuurlijk nog instellen. No worries! Wij helpen jou om veilig 2FA op te zetten op jouw smartphone!  

1. 2FA app installeren op uw smartphone
Wij verkiezen om met Google Authenticator of Authy te werken. Beide apps zijn beschikbaar in de Play store (Android) en de App store (Apple). Deze apps zijn gratis en voldoen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

2. 2FA instellen
Eens de app geïnstalleerd is ga je naar de website die 2FA ondersteunt. Onder de beveiligingsinstellingen van uw account kan je meestal 2FA inschakelen. Je krijgt een QR-code die je met de 2FA app kan scannen. Na het scannen wordt het account automatisch toegevoegd aan de app. Om dit te bevestigen geeft u de 6-cijferige code (gegenereerd door uw smartphone) in de website in. Pas na het ingeven zal 2FA geactiveerd zijn.

3. Back-up codes
Door 2FA in te stellen kan u enkel nog inloggen met behulp van uw smartphone. Daarom zijn er gelukkig ook back-up’s voor het geval je jouw smartphone niet bij de hand hebt of verloren bent.

We raden daarom ook steeds aan om de back-up codes te downloaden. Dit zijn vaak 5 of 10 codes die gebruikt kunnen worden wanneer u niet kan inloggen met 2FA. Elke code is 1x geldig, daarom is het dus verstandig om nieuwe codes te genereren zodat u steeds een back-up manier heeft om in te loggen.

Afspraak maken

Hoe kan WEBRAND je helpen

Een API koppeling nodig tussen jouw website/ webshop en jouw bestaande software? WEBRAND geeft het juiste antwoord op maat van jouw onderneming. Onze persoonlijke aanpak voor, tijdens én na uw project zorgt ervoor dat u steeds nauw betrokken blijft. Contacteer ons gerust voor een gratis afspraak.

WEBRAND pijl
Diensten

Plus, dat tikkeltje meer!

Website nodig?

build

Webshop nodig?

build

Webhosting en onderhoud?

Testimonials

Wat klanten zeggen …

Met WEBRAND hebben we als Funcars de juiste partner geselecteerd. De offerte was zeer gedetailleerd en maakte dat er van bij het begin de juiste afspraken werden gemaakt om er een succesvol project van te maken.

Wouter Van den Avont, Zaakvoerder Funcars

We zijn al heel lang bijzonder tevreden over onze zonale website en dit project heeft het vertrouwen alleen maar versterkt. Duidelijke kennis van zaken en enorm klantgericht. Doe zo verder!

Anoniem

Buiten de uitstekende samenwerking… de kwaliteit en flexibiliteit dat men van een professional mag verwachten. Een prima werkervaring en een prachtwebsite rijker.

Jurgen Stallaert, Felias
Het CMS van WEBRAND is erg makkelijk te beheersen. Na amper één infosessie en een weekje intensief oefenen, kende het gemeentelijke ambtenarenkorps het WEBRAND-beheerssysteem als zijn broekzak.

Buiten de uitstekende samenwerking… de kwaliteit en flexibiliteit dat men van een professional mag verwachten. Een prima werkervaring en een prachtwebsite rijker.