Overstappen naar

Google Analytics 4

Google heeft beslist om op 1 juli 2023 te stoppen met de huidige versie van Google Analytics, versie 3 (= Universal Analytics). Daarom is het absoluut noodzakelijk om voor die datum over te stappen naar de nieuwe versie, Google Analytics 4.

Nu is het zo dat de overstap van versie 3 naar versie 4 heel wat voeten in de aarde heeft. Wie meer wil gaan meten dan de pure basisgegevens (hoeveel bezoek, via welke kanalen komt het bezoek op de site en welke pagina’s van de site worden bekeken) dient nu ook events in te stellen in een andere tool van Google, de Google Tag Manager. En die opzetten vraagt toch wel wat kennis.

Daarom hebben we een oplossing uitgewerkt waarmee u het opzetten en configureren van Google Analytics 4, en de Google Tag Manager, aan ons kan overlaten.

WEBRAND icoon hosting en onderhoud
Hoe wij helpen

WEBRAND GOOGLE ANALYTICS 4 PACK

WEBRAND kan de implementatie van Google Analytics 4 in uw site volledig op zich nemen. We zetten dan, volledig in samenspraak met u, zowel Google Analytics 4 op als de Google Tag Manager. Dit kan zowel voor websites als Webshops in WordPress/WooCommerce.
Ook implementaties in andere omgevingen zoals Wix, Drupal en Shopify zijn mogelijk.

Wat doen we precies bij de implementatie van Google Analytics 4:

  • In een online meeting bespreken we samen met u wat precies moet worden gemeten in uw site of shop.
    Concreet bepalen we samen de events en conversies die u wil terugvinden in Google Analytics 4.
  • We zetten uw Google Analytics 4 omgeving op en integreren de juiste codes in uw site.
  • We configureren de Google Tag Manager zodat de juiste events worden gemeten, en doorgegeven aan Google Analytics 4.
  • In Google Analytics 4  duiden we de juiste events en zetten ook rapporten op waarmee u de conversies binnen uw site / shop kan meten.
  • We koppen de Google Search Console aan uw Google Analytics 4 omgeving. Indien nodig zetten we de Google Search Console op voor uw domein.
  • Als u campagnes hebt lopen via Google ads dan zorgen we er ook voor dat u het resultaat van die campagnes kan meten in Google Analytics 4.

Dit alles bieden wij aan een vast bedrag van 350€ excl. BTW aan.
Een alternatief is dat u onze workshop ‘de implementatie van Google Analytics 4’ meevolgt. Daar leren wij u hoe u zelf GA4 kan opzetten voor uw site, inclusief de configuratie van de Google Tag Manager.